Ti 27.8. 17.30-19.30

Seminaari Yhteinen tulevaisuus/Rakentava kontrasti

Tahmelan huvila, Uramonkatu 9, 33240 Tampere

Tahmelan Huvila on yhteisöllisyyden ja osallistamisen esimerkki vanhan rakennuksen uusiokäytössä. Monikerrokselliseen kaupunkiympäristöön kuuluvat eri-ikäiset ja -merkitykselliset rakennukset, tarinat luovat tuttuutta, osallistavat.

Kansalaisyhteiskunnasta nousevien ehdotusten ja ratkaisujen mukaan otto osaksi julkista päätöksentekoa on jo täällä. Kaupunkiympäristö kuuluu kaikille ja meistä jokaisen pitäisi olla kiinnostunut, miltä kaupunki näyttää ja minkälaiseksi se muodostuu.

Haluamme tilaisuudellamme haastaa niin poliittisia päättäjiä kuin viikolle osallistuvia alan ammattilaisia. Olisiko kaupungillamme  mahdollisuus luoda Tukholmassa sijaitsevan Fotografiskan kaltainen taidekampus keskelle kaupunkia? Rautatieasemamme vieressä on
ainutlaatuinen vanha kokonaisuus, tavara-asema ja kaksi puutaloa, kuka mahdollisista rakennuttajista keksii ensimmäisenä osallistaa  kaupunkilaisia mukaan suunnittelu/tarjouskilpailuun? Miten säilyttää vanhaa, mutta kuitenkin uudistaa ja vastata tulevaisuuden haasteisiin?
Tule paikalle keskustelemaan kanssamme! Paikalla mm kansalaisaktiivit Maria Mattila, Milja Mansukoski, arkkitehti Antti Nyman ja dosentti Susanna Myllylä.

 

Aika: Tiistai 27.8. klo 17.30-19.30
Paikka: Tahmelan Huvila, Uramonkatu 9, 33240 Tampere
Järj. Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry

Facebook